Sotade ögon!

  Se till att ha en bra bas innan du börjar applicera ögonmakeup. Ögonskuggan fäster bättre på din foundation eller concealer. Välj de pennor och skuggor som du vill använda. Den klassiska sotade looken är grå/svart men det fungerar lika bra med andra färger.
 

  Börja med att lägga basögonskuggan över hela ögonlocket. Applicera sedan en mörkare skugga med en mindre ögonskuggsborste i globlinjen. (Globlinjen är ögonhålans kant. Här applicerar man den mörkare skuggan för att ge en känsla av mer djup). Avsluta med att lägga en highlighter strax under ögonbrynet.
 

  Sudda nu ihop alla skuggor. Sudda uppåt och utåt för att få bort att alla skarpa kanter. Lägg sedan en svart ögonpenna längs både över och under fransrad. Sudda lätt ut pennstrecken med en suddapplikator.
 

  Avsluta med din favoritmascara. Du ska nu ha en perfekt sotad look och en ännu mer intensiv look!
 

Tips från makeupartisten!
Välj en kompakt ögonskugga som inte är pudrig, den håller bättre och ramlar inte ner på kinden. Lite skugga trillar dock alltid ner. Lägg därför ett lager med puder på kinden – när du sotat klart kan du bara svepa bort pudret och då följer resterna av ögonskuggan med. Se till att dutta in den mörka skuggan så att den trycks fast och glöm inte att lägga skugga under ögat.



allt är från Kicks.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0